Mango, mango (Fruktsalat)

 

Trad.

En morsom og iørefallende sang om frukt som kan synges som kanon der alle synger alt, eller der hver gruppe synger én del hver.

Tekst


Mango, mango, mango, ma-mango,
Mango, mango, mango. (klapp klapp) Hele 2 x.


Kiwi, kiwi, kiwi, …. (rytme med pekefingre) Hele 2 x.


Ananas, bananer, ananas, (woo) (hopp, armer opp) Hele 2 x.


Fruktsalat, f-f-f-fruktsalat (rytme med hender) Hele 4 x.

Lær bort sangen

  1. Foresyng en og en del og få barna til å gjenta sammen med deg. Syng hver del til du hører de har fått med seg melodi og rytme.
  2. Bestem om sangen skal synges som en kanon eller en flerstemt sang der hver av gruppene synger det samme hele tiden. Det siste er enklest og kan være greit i starten, mens kanon nok er morsomst etter hvert som alle kan sangen.
  3. Del inn klassen i 4. Vis inn en og en gruppe. Om dere synger i kanon, så gi tegn med hånden når alle skal gå videre til neste del.
  4. Utfordring: Pass på at alle har samme puls ved selv å ha et tydelig kroppsspråk og holde pulsen i føttene mens du går fra den ene gruppen til den andre. Bruk evt. claves, rytmepinner eller en kubjelle for å forsterke pulsen.

Tips og triks

Få elevene til å lage flere deler på sangen ved å legge til navn på andre frukter de gjerne vil ha med i fruktsalaten, så som appelsin, eple, rosin osv.. Melodien finner dere på selv ved å prøve ut hva som passer sammen med de øvrige stemmene.

Andre aktiviteter og lenker

Aktivitet for de lavere trinn og minoritetsspråklige: Vet alle hvilke frukter vi synger om? Du finner sangen i bilder under. Ta den opp på skjerm og koble bildene med sine respektive melodilinjer. Syng gjerne sangen ved å stokke om på rekkefølgen ut fra hvor du eller en elev peker.

Arket kan også kopieres til elevene der barna selv kan skrive inn navnet på fruktene. Fin skrivetrening for de minste og for barn som ikke har norsk som førstespråk!