Kom i gang! (NY!)

 

Tekst og melodi: Tone Ophus

Enkel oppstartsang med bevegelser som får hode og kropp til å våkne! Sangen er også en 4-delt kanon, men kan også deles i 2 eller 3.

Tekst

Dagen kan bli lang,
så først tar vi en sang,
så hode, mage, lår og føtter
kommer i gang.

Lær bort sangen

Del opp og foresyng bit for bit, jfr. instruksjonsvideoen under. Vis gjerne bevegelser til hode, mage, lår og føtter allerede fra starten. Legg så på de øvrige etterhvert som dere repeterer. De siste lårklappene kan med fordel øves for seg, slik at rytmen oppfattes.

Du finner noter på sangen nederst på siden.

Tips og triks

Når sangen sitter godt, er det gøy å prøve den i kanon! Del først i 2, så i 3 og 4 hvis dere er klare for det. Om dere er riktig mange, f.eks. på en fellessamling, kan gjerne hele klasser utgjøre en gruppe. Oppfordre elevene til likevel å lytte til hverandre og holde samme puls. 

En morsom øvelse kan være at dere på et avtalt tegn (du kan f.eks. "dra igjen glidelåsen" på munnen) kun utfører bevegelsene og klappingen i sangen mens alle synger melodien inni seg. Fin trening av den musikalske memoreringsevnen og rytmefølelsen! 

Andre aktiviteter og lenker

Dersom sangen synges på kvelden (korøvelse, opptreden for foreldre mm), kan teksten i første linje låte slik:

Kvelden kan bli lang
osv.