Min venstre fot

 

Ukjent opphav

Tøysete regle om en dansefamilie der alle har en spesiell forkjærlighet for venstre fot. Men også høyre har sine kunststykker, så som å ta hoppsasa-trinn!

Tekst

Min venstre fot er særlig god
den hopper og danser i støvel og sko
Men hva med den høyre?
Den høyre danser en hopp-sa-sa
(venstre x 4)

Lær bort sangen

Alle stiller seg i ring. Vi går etter hverandre i ringen og veksler mellom venstre og høyre fot hele veien (normal gange), mens betoningene endres underveis. Fotarbeidet er et vesentlig poeng, likeledes tydelig betoning på enerne.
Øv på hoppsasa-trinnet dersom noen ikke kan dette fra før (hopp opp på høyre, land på venstre tett etterfulgt av høyre) før dere leker rundt denne regla.

Tips og triks

Regla kan brukes som en dramalek der alle går inn i rollen som henholdsvis herr og fru Danser(inne), barna deres og besteforeldrene – alle i tur og orden. Sammen finner dere ut av alder, hva slags dans den enkelte i familien holder på med og eventuelt helsetilstand til besteforeldrene. Dramatiser en og en i familien mens dere går i ring etter hverandre og sier regla, jfr. videoen over, som bl.a. viser hvordan husets ballettdanser og en av de eldre i familien danser.

Denne regla egner seg ypperlig når man er på vei til eller fra et sted på skolen eller ute på tur. Se også Min høyre sko for en god oppfølgingslek!

Copyright © dette arr Norsk Noteservice as, Oslo. Publisert med tillatelse.