The Lion Sleeps Tonight

 

Kjent hit som slo igjennom som "Wimoweh" i Disney-filmen Løvenes Konge, men som opprinnelig stammer fra den afrikanske sangen "Mbube".

Tekst

Inntil videre må du finne teksten et annet sted, i en sangbok eller på internett.

 

Lær bort sangen

Denne sangen kjenner nok de fleste barn fra filmen Løvenes Konge. Syng gjerne gjennom versene sammen før dere prøver dere på noen tilleggsstemmer i form av basstemme og mellomstemmer. De er enklere enn du tror, så lytt til lydfiler og instruksjonsvideo og prøv!
Her kan du lytte til bass og melodi:

Tips og triks til framførelsen

Dette er en morsom sang som dere kan synge på forskjellige måter:
a) Melodien i kanon, der gruppe 2 kommer inn når gruppe 1 er kommet til refrenget.
b) Bare melodi og bass sammen blir kjempefint! La gjerne bassen synge to runder først, slik at man får etablert en godt fundament for sangen.
c) Legg også til mellomstemmene dersom du har mulighet for det.
Hvis dere vil bruke alle stemmene kan det være fint å tenke oppbygning. Bassen starter og synger et par ganger, så legges melodien på. Idet refrenget begynner legges også mellomstemmene på. Alternativt kan mellomstemmene starte showet før bassen kommer med, og deretter melodien. Her er det fritt valg!

Andre aktiviteter og lenker

  • Lytt til sangens opprinnelse, nemlig Mbube med Solomon Linda fra 1939.
  • Finn ut mer om løver, om savannen og om jungelen! Visste du for eksempel at løven ofte sover opp mot 20 t i døgnet for å fortære alt den spiser? Og ER det egentlig slik at den sover inne i jungelen?