En feiekost

 

Trad.

En kort bevegelsessang som kan synges som opp til 4-delt kanon.

Tekst

① En feiekost, en feiekost.
② Hva gjør vi med den? Hva gjør vi med den?
③ Vi feier med den, vi feier med den
④ I pipa, i pipa!

Lær bort sangen

Når man synger denne kanonen passer det godt å sitte.  Hver gang man synger «pipa» reiser man seg på «pi-» og setter seg ned igjen på «pa».
Sangen er så kort at elevene her kan henge seg på den som leder uten at lederen er nødt til å dele opp sangen. Syng sangen unisont (enstemt) til alle kan den godt. Del så eventuelt opp for å synge i kanon opp til 4-delt.

Tips og triks

Lag deres egne vers og bevegelser! De kan for eksempel handle om en tannbørste, en luftgitar, et sugerør, en sussebass eller en fjernkontroll. Del klassen gjerne i mindre grupper når dere gjør dette. Gruppa kan først fremføre sin versjon for de andre, deretter kan alle i klassen bli med. Elevene kan hjelpe hverandre og tilpasse tekster og bevegelser.

 

Copyright © dette arr. Norsk Noteservice as, Oslo. Publisert med tillatelse