Samba do Brasil

 

Tekst og melodi: Thord Gummesson

En samba som blir en drivende tredelt kanon til slutt.

Forholdsvis stort toneomfang gjør denne sangen til noe mer krevende å synge, så noen gode sangere på hver gruppe vil være en fordel.

Tekst


Sambacill, Samba Brasil (4 x)


Rio de Janeiro, dancing all the night
Rio de Janeiro, black as well as white
Samba do Brasil
Samba do Brasil


Samba do Brasil samba (4 x)

Lær bort sangen

Hold en stødig puls i foten eller klapp puls under innstuderingen. En kubjelle, claves, rytmepinner, rytmeegg eller maracas er enda bedre om du har og behersker det.

Lær bort sangen ved å foresynge to og to linjer på del 1 og 2, mens du tar alle fire linjer i ett på del 3. La elevene synge hver del alene etter hvert slik at du kan lytte om den er på plass før du går videre.

Instruksjon og i kanon:

Tips og triks

1.  Det er alltid lettere å synge i kanon når en hører de andre på gruppa si godt. Prøv derfor å samle hver av gruppene på en god måte. Har dere mulighet til å samle hver gruppe i en sirkel?
2.  Om dere har noen rytmeinstrumenter tilgjengelig, kan det være morsomt for elevene å spille til. Maracas eller rytmeegg på 8-delene (1 og 2 og 3 og 4 og) låter fint! Det skal være en jevn rytme der det kommer like mye lyd når en rister fram som tilbake. Øv dere sammen! Maracas og rytmeegg krever litt trening.
3.  Dersom toneomfanget byr på problemer, kan gruppa deles i tre og synge hver sin del. De dypeste stemmene kan synge del 1, de lyseste del 3, resten del 2.

Andre aktiviteter og lenker

Maracas kan enkelt lages ved å fylle litt grøtris på en tom halvliterflaske, ketsjupflaske eller tom plastboks. Emballasjen kan gjerne dekoreres ved å lime bokbind eller gavepapir utenpå, eller barna kan selv male eller tegne på papir som tas på. Kontaktpapir utenpå forlenger levetiden.