I let her go (NY!)

 

Danselek fra Trinidad og Tobago/Karibisk folkesang

Sanglek gående i ring. En god oppstartsang som gir god stemning. Vekslingen av partnere er en fin måte å møte hverandre på og kan virke fellesskapsbyggende.

Tekst

I let her go, go
A – E – I let her go go
A – E – I let her go
I let her go, go, go.

Lær bort sangen

  1. Stå i ring og syng gjennom sangen for elevene samtidig som du viser bevegelsene på stedet (jfr. video). Gjenta til du ser at sang og bevegelser er på plass.
  2. Be elevene stille seg parvis i ring og snu seg mot hverandre. (For å unngå at noen ikke får partner, kan du eventuelt ta en rask runde på innsiden av ringen der du grupperer to og to. Er dere ujevnt antall inkludert deg, går du inn i ringen og viser det hele derfra.)
  3. Prøv hele sangleken sammen i et rolig tempo. Elevene henger seg på deg. Be elevene holde til høyre for partner mot slutten av sangen når dere skal bytte partner.

Tips og triks

Dramatiser sangen ved å bli enige om hva slags humør dere er i eller hva slags forhold dere har til den dere møter. Er dere veldig lei dere for å «let her go», så vis dette i ansiktene, snufs litt innimellom og sett gjerne ned tempoet. (Kan eventuelt synge i moll også!) Er det helt greit å «let her go», så vis dette med hele deg og ved å velge et friskt og lett tempo. Hvordan høres det ut når operakoret synger denne sangen? Eller når de synger den på eldresenteret?