Quodlibet - flere sanger samtidig

 


En quodlibet er en sammensetting av to eller flere ulike sanger som synges samtidig, for eksempel Å, jeg vet en seter sammen med Musevisa og Bæ, bæ lille lam. Øv først ved at sanggruppene står fordelt på forskjellige steder i rommet. Etter hvert kan gruppene stå nærmere hverandre og til slutt kan sangerne kanskje til og med klare å synge sin sang mellom to sangere som synger hver sine sanger.

Under kan du høre I like the flowers, Eplemann og Blue moon (Quod Libet 1). Først hver for seg, så sammen som quodlibet. Hvis du prøver denne, husk at Blue moon starter ett slag før de andre og må settes inn først. I tillegg kan du slenge på Eg ve te Bergen hvis du har lyst!

Her kommer en enkel singback til den samme der du hører bare akkordene (F, Dm, Gm7, C7):

Andre quodlibets:

  • Row, row, row your boat sammen med Three blind mice og Are you sleeping?

  • Jamaica Farewell og Island in the Sun

  • Go Tell It on the Mountain og He's Got the Whole World

  • All Night, All Day og Swing Low, Sweet Chariot

  • Zum Gali Gali og Shalom Chaverim

Quodlibets med to sanger

Her kan du høre Three blind mice og Row, row, row your boat sammen:

Her kan du høre Row, row, row your boat sammen med Are you sleeping?

Tips og triks:

Hold pulsen! I alt arbeid med flerstemt sang er det viktig at alle holder samme puls. Dette kan gjøres ved at noen klapper puls eller tramper og klapper en groove, eller ved å bruke en enkel håndtromme, djembe, claves eller kubjelle.